Kamerát lopott, majd lefilmezte vele a vidéket egy papagáj + videó

GoPro kamerát lopott el egy új-zélandi papagáj, azaz kea, majd magával vitte a Déli-sziget délnyugati csücskén található Fiordland vidéke fölé, és lélegzetelállító felvételeket készített – írja a The Guardian.

Forrás: MTI2022. 02. 04. 13:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új-Zélandon honos madárfaj közismerten kíváncsi és pajkos természetű: gyakran csen el tárcát, ékszereket, uzsonnacsomagot vagy akár ablaktörlőt és más értékeket a gyanútlan turistáktól.

A madár a Kepler turistaútvonalon hegyet mászó Verheul családtól ragadta el a GoPrót, amikor kihelyezték a kamerát egy padra, hogy filmezze le a hozzájuk csatlakozó keákat. Egyikük azonban lecsapott az eszközre és elrepült vele. A kamera rögzítette a repülést és a landolást, majd közelről készített felvételeket arról is, ahogy a kea csőrével műanyagdarabokat hasít ki belőle.

A család tagjai a madarak hangját követve találták meg végül az elhagyott GoPrót, mely még ekkor is működött.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Fotó: YouTube.com/Alex Verheul)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.