Különleges élményt nyújt a világ legrövidebb nemzetközi repülőjárata

Nincs se fedélzeti kiszolgálás, se businessosztály, se filmnézés.

Forrás: vg.hu2022. 02. 19. 14:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg is zajló pekingi téli olimpia kapcsán gyakran olvashatunk róla, hogy sportolóinknak rendkívül hosszú repülőutat kell megtenniük, hogy az ötkarikás járatokon szerepelhessenek. A repülést főleg a nagyobb távok gyors megtételéhez kötik. Azonban a világ több helyén léteznek nagyon rövid, akár csak pár perces repülőjáratok is – erről közölt anyagot a CNN.

Nincs se fedélzeti kiszolgálás, se businessosztály, se filmnézés. Azonban emiatt nem rohannak az utasok tömegesen a panaszkönyvhöz, hiszen egy mindössze nyolcperces utazás közben erre nem is feltétlenül van igény a két karibi sziget, Anguilla és Sint Maarten között közlekedő járaton.Ez a világ legrövidebb nemzetközi járata.

A belföldi utak tekintetében a skóciai Orkney-szigeteken található Westray és Papa Westray közötti repülőút tartja a rekordot, azt mindössze 90 másodperc alatt tehetjük meg.

Anguilla egy 25,7 kilométer hosszú és 5,6 kilométer széles brit tengerentúli terület. Egy mészkősziget, amelyet 33 fehér homokos strand szegélyez.

A szomszéd sziget, Szent Martin a legközelebbi pontján csupán 7,2 kilométerre délre fekszik tőle. A terület kettéosztott, az északi rész Franciaország tengerentúli területe, míg a Sint Maarten nevű déli fele Hollandia fennhatósága alá tartozik.

A Sint Maarten Princess Juliana nemzetközi repülőtér már önmagában turisztikai látványosság, mivel a repülőgépek alacsonyan repülnek a tengerpart fölött, hogy le tudjanak szállni a szigeten.

A turisták azonban sokszor túlzásba esnek, és a kifutópálya végére állnak a látvány miatt, és hogy a gépek felszállásakor kibocsátott sugárhajtás hangját hallják.

A mutatvány azonban igen veszélyes, a lökéshullám gyakran fellöki az embereket, és a tengerbe fújja a holmikat. 2017 júliusában pedig egy nő életét vesztette emiatt.

Anguilla és Sint Maarten között mindössze egyetlen légitársaság, az Anguilla Air Services üzemeltet járatokat. A cég tulajdonosa, Carl Avery Thomas szerint a légi összeköttetés fenntartása kiemelten fontos egy olyan kis sziget számára, mint Anguilla.

A cikk folytatása IDE kattintva olvasható. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.