Öt hely, ahol megleshetjük az odújukból előmászó medvéket

Az ország számos pontján várják az érdeklődőket, hogy meglessék, mit jósolnak a medvék.

Forrás: Hirado.hu2022. 02. 02. 12:14
null
Budapest, 2022. február 2. A Fõvárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje (Ursus arctos) a hagyományos medveárnyék-észlelés napján, 2022. február 2-án. Hugi, a barnamedve végül meglátta az árnyékát, ez a néphagyomány szerint azt jelenti, hogy a tél még sokáig fog tartani. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A néphagyomány szerint ha február 2-án a téli álmából ébredő medve barlangjából kijőve napos időt talál, megijed árnyékától és visszabújik vackára, mert a korai, csalóka napfény azt jelzi, hogy a tél még nem tombolta ki magát, a zord idők java hátravan. Az ország számos pontján várják az érdeklődőket, hogy meglessék, mit jósolnak a medvék – írja a Híradó.hu.

  • A Fővárosi Állat- és Növénykert kilenc órától várja az érdeklődőket, ahol megleshetik, hogy a medvék kibújtak-e barlangjukból.
  • A veresegyházi medveotthon Medveleső, mackócsalogató! nevű hagyományőrző program keretében kilenc órától az érdeklődők közös énekkel, tánccal igyekeznek előcsalogatni a medvéket.
  • A Kecskeméti Vadaskertben tíz órától is a medvéké a főszerep, a látogatók megleshetik, hogy Lucky és Buddha előbújik-e.
  • A Budakeszi Vadaspark hétvégén, február 5-én rendez látványos programsorozatot Időjós állatok címmel. A program keretében 11 órától a medvéken túl előtérbe kerülnek a farkasok, a lovak és a szamarak is.
  • Február első hétvégéjén megrendezik a Mackófesztivált a Debreceni Állatkertben, ahol a közönség meglesheti, hogy Dönci, az örvösmedve kibújik-e barlangjából.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: A Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje (Ursus arctos) a hagyományos medveárnyék-észlelés napján, 2022. február 2-án. Hugi, a barnamedve végül meglátta az árnyékát, ez a néphagyomány szerint azt jelenti, hogy a tél még sokáig fog tartani. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.