Így kirándul családjával a különleges vadmalac

Az idei év eddigi legcukibb vadmalac családját kapták lencsevégre.

Forrás: Feol.hu2022. 03. 07. 9:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei év eddigi legcukibb vadmalac családját kapta kameravégre Simon György vadkamerájával a napokban Dinnyés közelében – írja a Feol.hu. Ahogy a felvételeken is látszik, egy anyakoca kíséri legalább tíz kismalacát a bokros-fás területen, egy, az emberi környezettől távol eső helyen.

A kismalacok között látható egy különleges is: egy fehér, foltos malacka, amelyről Simon György mondja, hogy korábban kiszökött házi sertés leszármazottja lehet. Ezt hívják babos malacnak a szaknyelvben. A felvétel készítője szerint nem kell attól tartani, hogy anyakocával és családjával találkozik a természetjáró, mert ők is nagyon óvatosak.

Ám ha mégis megtörténik, azt javasolja: semmiképpen ne közeledjünk a család felé, hanem inkább távolodjunk vagy álljunk meg és legyünk csendben. Hagyjuk, hogy az anyakoca elvezesse a kicsinyeit.

A szakember szerint annyi megtörténhet, hogy jelez az anyakoca, „odaröffent” és felénk fordul, de a támadás nem jellemző. Főleg akkor nem, ha mi békén hagyjuk.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Részlet a videóból (Forrás: YouTube/Simon György)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.