Gördeszkapark a világ tetején, úgy 3500 méterrel a tengerszint felett

A bolíviai Pura Pura Skate Park a mesés látvány miatt vonzó helyszín, de a magaslati levegő jobban megterheli a szervezetet – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 04. 02. 9:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-amerikai futball kedvelői tudják, Bolíviában a magaslati levegő miatt sokszor a brazilok és az argentinok legnagyobb sztárjai is szenvednek, éppen ezért a legtöbben nem is szeretnek ott játszani. De most nem a labdarúgásról lesz szó, hanem a gördeszkázásról, merthogy Bolíviában található a világ legmagasabban fekvő deszkás parkja, a Pura Pura Skate Park. Az 1200 négyzetméteres terület 3500 méterrel a tengerszint felett fekszik, amiből sejthető, mekkora kihívást jelent a deszkásoknak. Kivéve persze azokat, akik ott élnek, és jobban hozzászoktak a magaslati levegőhöz. A látvány mesés, az élmény állítólag magával ragadó, ám a sportolás a már említett okok miatt sokkal jobban megterheli a szervezetet.

A nagy népszerűségnek örvendő park 2014-ben épült helyi deszkások és egy német cég, na meg számos önkéntes segítségével. A projektben aktívan közreműködő Make Life Skate Life már tíz fejlődő országban épített deszkaparkot, így például Brazíliában, Nepálban, Irakban, Marokkóban és Indiában is. Az egyik legfőbb cél, hogy sportolási lehetőséghez, jövőképhez és összességében jobb élethez segítse a helyi fiatalokat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Makelifeskatelife.org)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.