Mámorító csokis reggeli! Imádni fogja, ha diétázik

Ez a fantasztikusan csokis zabkása főzést sem igényel.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 04. 03. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a fantasztikusan csokis zabkása főzést sem igényel. Este egyszerűen csak összekeveri a hozzávalóit, beteszi a pohárba, másnap reggel pedig kiveszi, és megeszi.

 Az ihletet a csokis-meggyes feketeerdő-torta adta, így reggelire a cukrászda legfinomabb ízével kényeztetheti magát, anélkül, hogy elhízna tőle. Ez a csodás zabkása a legzordabb reggelen is felvidít, és kedvet csinál az előttünk álló naphoz. Ráadásul energiát is ad hozzá – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

A zabpehely ugyanis bizonyítottan az egyik legegészségesebb reggeli: rosttartalma akár délig is eltelíti, a benne levő szénhidrátok pedig lassan szívódnak fel, így folyamatosan látja el energiával a délelőtt folyamán.Vagyis a tízórai nyugodtan kimaradhat, megspórolva ezzel a kalóriatartalmát. A csokis finomságban cukor sincs, legfeljebb akkor kerül bele egy kicsi, ha a tetejére reszel egy kis étcsokit – amivel viszont egészséges antioxidánsokat visz be a szervezetébe.A meggy pedig a különleges ízhatásról, az immunrendszert védő vitaminokról, és egy plusz adag antioxidánsról gondoskodik már korán reggel.Ha úgy jobban szereti, meggy helyett epret vagy málnát, de akár más gyümölcsöt, például banánt is használhat.

Cukormentes, szupercsokis zabkása

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabpehely (finom vagy nagy szemű, ízlés szerint)
  • 1 csésze tej vagy mandula-, illetve rizstej, ha tejmentes változatra vágysz
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 1 teáskanál méz vagy eritrit (esetleg más édesítőszer)
  • 1 csésze fagyasztott, magozott meggy vagy cseresznye (esetleg eper, málna, banán)
  • 1 teáskanál reszelt étcsokoládé (legalább 70 százalékos kakaótartalmú)

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.