időjárás 21°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Kiválthatja a pálmazsírt az új magyar szarvasmarha-takarmány

Forrás: Vg.hu
2022.05.29. 16:32 2022.05.29. 17:20
Kiválthatja a pálmazsírt az új magyar szarvasmarha-takarmány

A fejlesztők reményei szerint az új megoldás a piaci helyzet normalizálódását követően gazdaságosabb, hatékonyabb tejtermelést fog eredményezni – közölte a VG.

A tejelő szarvasmarhák számára fejlesztett ki korszerű, a pálmazsírt kiváltó, nagyüzemi körülmények között is használható takarmányt a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem, a termék bevezetésére gazdaságossági okok miatt azonban csak később kerülhet sor – tájékoztatott a cég.

A hároméves kutatás-fejlesztési program teljes költsége meghaladta az egymilliárd forintot, amelyből 760 milliót a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatása fedez.

A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az importalapanyagot kiváltó termékek megfelelően működnek nagyüzemi körülmények között, használatával kiváltható a pálmazsír felhasználása. A világjárvány és az ukrajnai háború miatt növekvő világpiaci árak, a tőzsdék hektikus ingadozása mellett az új termék piaci bevezetése azonban gazdaságossági okokból nem történt meg – olvasható a VG oldalán.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.