időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Lélegzetelállító kötéltánc a magasban – kilométereken keresztül

Forrás: CsupaSport
2022.05.30. 10:44 2022.05.30. 15:16
Lélegzetelállító kötéltánc a magasban – kilométereken keresztül

A 28 éves, francia Nathan Paulin új világrekordot állított fel, miután 2200 métert sétált egy daru és egy híres apátság között kifeszített drótkötélen – olvasható a CsupaSport cikkében.

A 28 éves, francia Nathan Paulin egy daru és a Couesnon folyó torkolatában fekvő Mont-Saint-Michel szigeten álló apátság között kifeszített kötélen 2200 métert sétált a magasban – számolt be róla többek között a France24.com.

Paulin késő délután indult „útra” nagyjából száz méter magasan biztosítókötéllel, és körülbelül két órába telt, míg átsétált a két centiméter széles slackline-on. Az utolsó métereken biztonsági okokból leereszkedett a kötélen, ám mint stábja kiemelte, a rekord így is megdőlt.

 

Paulin saját legjobbját adta át a múltnak, hiszen még 2017-ben 1662 métert tett meg a dél-franciaországi Cirque de Navacelles-ben egy kanyon felett. A mostani kihívása sem volt kevésbé látványos, mert az 1300 éves bencés apátság nemcsak a régió egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, hanem az UNESCO Világörökség része is.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Nathan Paulin (Fotó: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.