Elképesztő rekordok a SUP-deszkán

Napjaink népszerű és divatos sportágában nemcsak a szabadidő-sportolók lelik örömüket, hanem az extrém sport hívei is, akik különböző rekordokat állítottak fel – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 06. 01. 10:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

12 órás távolsági rekord nyílt vízen

A 12 órás nyílt vízi rekord a dél-afrikai Chris Bertish nevéhez fűződik. A sportember 2013. december 17-én 130,1 kilométert tett meg a Fokvároshoz közel eső Kommetjie és Langebaan között az Atlanti-óceán déli részén. Ezenkívül számos expedíciót is teljesített SUP-deszkán: 325 kilométert evezett Dél-Afrika nyugati partjainál, átkelt a La Manche csatornán, valamint végigevezett a Temze hajózható szakaszán.

200 méteres rekord

Az előző két versenyszámmal ellentétben 200 méteren nem jegyeznek hivatalos világcsúcsot, azért érdemes néhány szót ejtenünk az egyesült államokbeli Danny Chingről, aki 2014 júliusában 47,6 másodperc alatt lapátolta le a távot, ami 15,2 kilométer/órás átlagsebességet jelent. A világcsúcsot 4,2 méter hosszú, 60 centiméter széles versenydeszkáján érte el, és egy perc alatt 94 evezőcsapást jelent.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.