Jégeső és kánikula is vár ránk a héten

A hét közepén záporok, zivatarok várhatók, de a hétvégére újra visszatér a nyári idő.

Forrás: Vg.hu, Koponyeg.hu2022. 06. 07. 8:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét közepén többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, de a hétvégére visszatér a nyári idő a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint, mely alapján a VG készített összeállítást a héten várható időjárásról.

Szerdán erősen gomolyfelhős lesz az ég. Délelőtt inkább a Dunántúlon, délután nagyobb számban keleten alakul ki zápor, zivatar. Nyugaton 20-25, keleten 25-30 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

Csütörtökön az erősen felhős égből többfelé számíthatunk ismétlődő záporra, zivatarra. Felhőszakadások és jégesők is lehetnek.

19 és 26 fok között változik a csúcsérték. Megerősödhet az északnyugati szél.

Pénteken a nap első felében még többfelé lehet újabb zivatar, zápor, néhol tartós eső; majd délutántól határozottan csökken a felhőzet. Erős marad a légmozgás, 22–29 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén sok napsütésre van kilátás kevés gomolyfelhővel. Várhatóan visszatér a remek nyári idő, sőt ismét lehet délen kánikula, 30 fok körüli maximumokkal.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.