Szafarikaland és kenutúrák a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Szentjánosbogár-séták, e-bike- és kenutúrák, szafarikaland, lápjárás és mágikus éjszakai programok – csak néhány a megannyi különleges lehetőség közül, amivel június 6–12. között a Magyar Nemzeti Parkok Hete várja a természetbarátokat.

Forrás: MTI2022. 06. 01. 9:53
null
Bódvarákó, 2020. március 4. A Rákóczi-barlang Bódvarákó közelében 2020. március 4-én. A Magyar Nemzeti Parkok a Barlangoljunk! programsorozat keretében hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a földalatti túrák iránt érdeklõdõknek. Az érdeklõdõk nem csak a kiépített, így kényelmesen bejárható, hanem a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangokat is megismerhetik. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint a nemzeti park igazgatóságok népszerűsége – köszönhetően a beruházásoknak – folyamatosan nő, a látogatói igények és visszajelzések alapján a programkínálat évről évre erősödik.

Nemzeti parkjaink mára az ökoturizmus legfontosabb letéteményesei.

Egymás programjait és szolgáltatásait kiegészítve, évek óta töretlen sikerrel szervezik meg az év legnagyobb ökoturisztikai akciósorozatát, a Magyar Nemzeti Parkok Hetét. Ebben az időszakban valamennyi nemzeti parkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a feltöltődni vágyókat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

Színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A rendezvény nyitófesztiváljának – a 25 éves Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében – június 3–6. között Balatonfüred főtere ad otthont, kapcsolódva a balatoni hal- és borünnep programjaihoz. A rendezvényen minden nemzeti park igazgatóság képviselteti magát, bemutatja szerteágazó tevékenységét, éves kínálatát, Magyarország adott régióra jellemző természeti, táji értékeit.

Habár a rendkívüli programsorozat június 12-én véget ér, a nemzeti park igazgatóságok munkatársai egész évben felkészülten várják látogatóikat akár hajnali madárlesről, napközbeni rövidebb tanösvénytúráról, kihívást jelentő teljesítménytúráról, barlangjaink felkereséséről vagy éjszakai csillagsétáról esik szó.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete és az éves programkínálatról a nemzeti park igazgatóságok weboldalain, illetve IDE kattintva találhatnak további információt az érdeklődők.

Borítókép: A Rákóczi-barlang Bódvarákó közelében 2020. március 4-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.