időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Szafarikaland és kenutúrák a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Forrás: MTI
2022.06.01. 09:53 2022.06.01. 10:46
Szafarikaland és kenutúrák a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Szentjánosbogár-séták, e-bike- és kenutúrák, szafarikaland, lápjárás és mágikus éjszakai programok – csak néhány a megannyi különleges lehetőség közül, amivel június 6–12. között a Magyar Nemzeti Parkok Hete várja a természetbarátokat.

Az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint a nemzeti park igazgatóságok népszerűsége – köszönhetően a beruházásoknak – folyamatosan nő, a látogatói igények és visszajelzések alapján a programkínálat évről évre erősödik.

Nemzeti parkjaink mára az ökoturizmus legfontosabb letéteményesei.

Egymás programjait és szolgáltatásait kiegészítve, évek óta töretlen sikerrel szervezik meg az év legnagyobb ökoturisztikai akciósorozatát, a Magyar Nemzeti Parkok Hetét. Ebben az időszakban valamennyi nemzeti parkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a feltöltődni vágyókat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

Színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A rendezvény nyitófesztiváljának – a 25 éves Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében – június 3–6. között Balatonfüred főtere ad otthont, kapcsolódva a balatoni hal- és borünnep programjaihoz. A rendezvényen minden nemzeti park igazgatóság képviselteti magát, bemutatja szerteágazó tevékenységét, éves kínálatát, Magyarország adott régióra jellemző természeti, táji értékeit.

Habár a rendkívüli programsorozat június 12-én véget ér, a nemzeti park igazgatóságok munkatársai egész évben felkészülten várják látogatóikat akár hajnali madárlesről, napközbeni rövidebb tanösvénytúráról, kihívást jelentő teljesítménytúráról, barlangjaink felkereséséről vagy éjszakai csillagsétáról esik szó.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete és az éves programkínálatról a nemzeti park igazgatóságok weboldalain, illetve IDE kattintva találhatnak további információt az érdeklődők.

Borítókép: A Rákóczi-barlang Bódvarákó közelében 2020. március 4-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.