Nem biztonságos a Budapest–Balaton kerékpárút egy szakasza

Polgárdi polgármestere nem támogatta a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárását – írja a feol.hu.

Forrás: feol.hu - MEDIAWORKS2022. 07. 15. 19:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindez a Polgárdi közösségi oldalán közzétett nyilvános levélből derül ki, melyet Nyikos László polgármester a polgárdi lakosoknak címzett. 

Az elöljáró leírja, a Budapest–Balaton kerékpárút projekt megkezdésétől az önkormányzat folyamatosan együttműködött a beruházóval és a kivitelezőkkel, hiszen a kerékpárút megvalósulása a település számára kiemelten fontos.

Egy problémát már a kezdetektől fogva jeleztek is: a kerékpáros nyomvonal (PO2 szakasz) Kőszárhegy és Polgárdi között a régi 7. számú főúton, a jelenleg meglévő rossz minőségű burkolaton való felfestéses kijelöléssel halad.

A közel 2300 méter hosszú burkolt felületen – a keresztirányú hézagokon túl – hossz- és harántirányú, akár 10-15 centiméter széles, több centiméter mély repedések futnak végig. Ez ebben az állapotban biztonságos kerékpározásra nem alkalmas felület – még úgy sem, ha azon a szakemberek felületi, lokális javításokat eszközölnek – olvasható a feol.hu cikkében.

A NIF felvetésére javasoltuk a vasút és Kőszárhegy közötti út burkolatjavítását, aminek megvalósulása esetén a vállalkozóval egyetértésben a városvezetés hozzájárult volna az úton történő össztömeg-korlátozás bevezetéséhez is

– írta meg a polgármester, hozzátéve, hiába ajánlottak megoldási lehetőségeket, egyik verzióra (egy új szakasz építése vagy a meglévő út felújítása) sem kaptak garanciát. S mivel a jelenlegi útszakasz – az úthibákat és az úton zajló teherforgalmat is figyelembe véve – rendkívül balesetveszélyes a kerékpárosokra nézve, a projekt műszaki átadás-átvételi eljárásának lezárását Nyikos László felelős vezetőként nem tudja támogatni. Így a műszaki átadás-átvételi eljárást lezáró dokumentumot a péntek délelőtti értekezleten nem írta alá.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A Székesfehérvár–Polgárdi közötti szakasz egy része jelenleg nem alkalmas biztonságos kerékpáros közlekedésre (Forrás: Polgárdi Város Önkormányzata)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.