Természetes megoldások, ha gyakran fáj a feje

A fejfájás kellemetlen érzését mindenki jól ismeri, de nem kell azonnal gyógyszer után nyúlni, először érdemes szelídebb megoldásokkal próbálkozni – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 09. 06. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyógytea

A teához két teáskanálnyi szárított borsmentát, citromfüvet vagy levendulát forrázzunk le egy csészényi forró vízzel. Ezután 5-7 perc után szűrjük le és lassú kortyonként igyuk meg. Naponta négy-öt alkalommal ismételjük.

Aromaterápia

Borsmenta, rozmaring vagy levendulaolaj néhány cseppjével dörzsöljük be a halántékunkat. Tegyünk öt cseppet egy meleg vizes borogatásra, amit helyezzünk a homlokunkra, majd feküdjünk le egy fél órára. Stresszoldó hatása miatt is remekül beválhat.

Masszázs

Középső ujjunkkal gyengéden nyomkodjuk meg a szemüreg belső, orr melletti részét. Tartsuk így pár másodpercig, majd hirtelen engedjük el. Ezután simítsuk el erőteljesen, kis nyomással a szemgödör felső ívét, közvetlenül a szemöldökcsont alatt. Végül masszírozzuk kis körkörös mozdulatokkal folyamatosan a homlokot, majd a halántékot lefelé az arc felé.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.