Jubileumi programokkal várja a látogatókat a tízéves Mesemúzeum

Családi koncertek, könyvvásár, mesék, Csukás-séta és kiállításmegnyitó is lesz pénteken és szombaton.

Forrás: MTI2022. 09. 28. 8:26
null
Budapest, 2016. december 11. A Mesemúzeum épülete az I. kerületben, a Döbrentei utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jubileumi ünnepségsorozat keretében nyílik meg pénteken 18 órakor a „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak” című kiállítás – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Pénteken Kulcs a meséhez címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Mesemúzeum kulcsőreivel. 

A vendégek között lesz Halász Judit színésznő, énekesnő, valamint Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Zalán Tibor író, a beszélgetés moderátora Both Gabi író, újságíró. 

A program ideje alatt gyerekfoglalkozást is tartanak: amíg a szülők a beszélgetést hallgatják, addig a gyerekeket a Mesemúzeum kulcsőreinek mesehőseihez kapcsolódó játékokkal várja a Hátszél nevelési program csapata.

A programok között Kovácsovics Fruzsina-koncert is megtalálható, amelyen a nézőtér szinte játszótérré változik, közös mondókázásra és táncolásra várják a gyerekeket.

Szombaton 11 órakor a Klárisok zenekar mesekoncertje indítja a programok sorát. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai a koncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét.

A varázsecset címmel komplex színházi nevelési előadás látható 12.30-tól: a KB35 Színházi Nevelési Társulat produkciójában a néző-résztvevő gyerekeket közös alkotásra hívják, hogy együtt fejezzék be velük a történetet.

Ezt követően Valami készül címmel kreatív művészeti foglalkozást tartanak Kányádi Sándor versei nyomán. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.
A Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői a népmese napján olyan meséket mesélnek, amelyek arról szólnak, hogy mi mindent tud, miért nélkülözhetetlen a mese.

Tizenöt órától a Ládafia Bábszínház adja elő két darabját. Elsőként az Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje című előadás látható, majd A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története című komédiát mutatják be.

A Rutkai Bori Banda 18 órától lép fel, majd 20 órától Mit jelent „boldogan élni?” címmel Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, író előadása hallható, amelyen annak járnak utána, hogy mi kell a mesebeli boldog élethez: milyen utakat járnak be a hősök, mivel és kivel küzdenek meg, és milyen kapcsolatban állnak a látható és láthatatlan világokkal.

A jubileumi programoknak a Mesemúzeum és a Virág Benedek Ház ad otthont. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a férőhelyek azonban korlátozottak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik – áll a közleményben.

 

Borítókép: A Mesemúzeum épülete (Fotó: MTI/ Róka László)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.