időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Jubileumi programokkal várja a látogatókat a tízéves Mesemúzeum

Forrás: MTI
2022.09.28. 08:26 2022.09.28. 10:07
Jubileumi programokkal várja a látogatókat a tízéves Mesemúzeum

A jubileumi ünnepségsorozat keretében nyílik meg pénteken 18 órakor a „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak” című kiállítás – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Pénteken Kulcs a meséhez címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Mesemúzeum kulcsőreivel. 

A vendégek között lesz Halász Judit színésznő, énekesnő, valamint Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Zalán Tibor író, a beszélgetés moderátora Both Gabi író, újságíró. 

A program ideje alatt gyerekfoglalkozást is tartanak: amíg a szülők a beszélgetést hallgatják, addig a gyerekeket a Mesemúzeum kulcsőreinek mesehőseihez kapcsolódó játékokkal várja a Hátszél nevelési program csapata.

A programok között Kovácsovics Fruzsina-koncert is megtalálható, amelyen a nézőtér szinte játszótérré változik, közös mondókázásra és táncolásra várják a gyerekeket.

Szombaton 11 órakor a Klárisok zenekar mesekoncertje indítja a programok sorát. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai a koncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét.

A varázsecset címmel komplex színházi nevelési előadás látható 12.30-tól: a KB35 Színházi Nevelési Társulat produkciójában a néző-résztvevő gyerekeket közös alkotásra hívják, hogy együtt fejezzék be velük a történetet.

Ezt követően Valami készül címmel kreatív művészeti foglalkozást tartanak Kányádi Sándor versei nyomán. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.
A Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői a népmese napján olyan meséket mesélnek, amelyek arról szólnak, hogy mi mindent tud, miért nélkülözhetetlen a mese.

Tizenöt órától a Ládafia Bábszínház adja elő két darabját. Elsőként az Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje című előadás látható, majd A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története című komédiát mutatják be.

A Rutkai Bori Banda 18 órától lép fel, majd 20 órától Mit jelent „boldogan élni?” címmel Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, író előadása hallható, amelyen annak járnak utána, hogy mi kell a mesebeli boldog élethez: milyen utakat járnak be a hősök, mivel és kivel küzdenek meg, és milyen kapcsolatban állnak a látható és láthatatlan világokkal.

A jubileumi programoknak a Mesemúzeum és a Virág Benedek Ház ad otthont. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a férőhelyek azonban korlátozottak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik – áll a közleményben.

 

Borítókép: A Mesemúzeum épülete (Fotó: MTI/ Róka László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.