Öt dolog, amit soha ne csináljunk, ha külföldre utazunk

Egy légiutas-kísérő szedte össze a tapasztalatait, és állított össze egy listát arról, amit tilos megtennünk, ha külföldre utazunk.

Forrás: Ripost2022. 10. 23. 10:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak rutinosabb utazók, és olyanok, akik egyszer-egyszer jutnak el külföldre, és vannak az utazás fekete öves mesterei, a légiutas-kísérők – írja a Ripost. Szerencsére egyre többen vannak közülük, akik közösségi oldalaikon felfedik titkaikat, és jobbnál jobb tanácsokkal látják el az utazást tervezőket. Van olyan stewardess, aki azt fedte fel, repülés közben miért ne kérjünk diétás kólát, miért ne használjunk semmilyen körülmények közt vécépapírt a gépen, de olyan is akadt, aki a biztonságos hotelhasználatot mutatta be. Sőt: arról is beszámolt már egyikük, miért nem érdemes meleg vizet kérni egy utasszállítón.

A TikTokon csak Flight Bae B néven futó hölgy például kilenc éve dolgozik légitársaságoknak, így komoly tapasztalattal rendelkezik. Egyik videójában arról beszélt, mi lenne az az öt dolog, amit soha nem tenne meg az utasok helyében.

 

Ezeket tilos megtenni, ha utazunk!

 

1. Soha ne vigyük magunkkal csomagot!

Aligha kell magyarázni, mégis meg kell jegyezni: soha, semmilyen körülmények közt ne vigyünk magunkkal semmilyen csomagot, amit más bízott ránk! Számtalan filmben megjelent már a történetet: „csak ezt a kis táskát vidd fel a gépre, ha leszállsz, ennyi és ennyi pénzt kapsz”. Az ilyen sztoriknak sem a filmekben, sem a valóságban nincs jó vége sohasem. Valamiért mégis sokan hisznek egy ilyen felkérésnek a mai napig.

 

2. Soha ne posztoljuk, hogy hol vagyunk!

Soha ne adjunk meg, hol vagyunk, amíg ténylegesen ott tartózkodunk! Persze, beszámolhatunk az utazásunkról a közösségi oldalunkon, de elég az utazás után megosztani a nyaraló fotókat, amikor már garantáltan nem tudnak visszaélni azzal, hogy nem tartózkodunk otthon huzamosabb ideig.

 

3. Soha ne járkáljunk mezítláb a repülőgépen!

Ki érti, miért, de sokan szeretik levenni a cipőjüket a gépen, mondjuk a mellékhelyiségben. Nem jó ötlet, természetesen higiéniai szempontból.

 

4. Soha ne engedjünk idős rokonainkat egyedül utazni!

Bár van a reptereken személyzet, akiknek kifejezetten az a feladatuk, hogy az idős utasokkal foglalkozzanak, nekik segítsenek beszállni, de az ilyen személyzet rendszeresen leterhelt, így nem tudhatjuk, hogy valójában mennyire tudnak szeretett szüleinkkel vagy nagyszüleinkkel foglalkozni.

 

5. Soha ne engedjük a gyermekeinket egyedül repülni!

Ugyan a légitársaságoknál nem ismeretlen a kíséret nélküli gyermek szolgáltatás, az ilyen esetekre ugyanaz igaz, mint az idős utazókra, azaz a gyerekekkel foglalkozó személyzet leterhelt lehet, így a tapaszalt légiutas-kísérő soha nem venné igénybe ezt a lehetőséget. Ráadásul sok horrortörténetet hallani – emeli ki: már szexuális zaklatás is megesett.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.