időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Új természetbúvár játszóház és túraközpont épül

Forrás: MTI
2022.10.13. 11:23 2022.10.13. 12:22
Új természetbúvár játszóház és túraközpont épül

Természetbúvár játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden csaknem 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és hazai forrásból a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője az MTI-vel.

Galó Anita elmondta: a konzorciumvezető megyei önkormányzat konzorciumi partnere a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség. A hamarosan kezdődő kivitelezés a tervek szerint jövő év végére készül el, a látogatók számára várhatóan 2024 elején nyílik meg a létesítmény – tette hozzá.

A beruházás során négy évszakos turisztikai attrakció létesül a tiszafüredi Holt-Tiszánál, közvetlenül a vízparton, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum közelében. A létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítanak ki. Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is lesznek az épületben – sorolta.

Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni – jegyezte meg.

Borítókép: Az alpári-holt Tisza részlete, mely a Kiskunsági Nemzeti Park legkisebb területegysége. Az 1850-ben megkezdett gigászi Tisza szabályozás idején két nagy kanyarulat levágásával hozták létre a Lakiteleki (Szikrai)- Holt-Tiszát és az Alpári-holtágat. (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.