Új természetbúvár játszóház és túraközpont épül

Természetbúvár játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden csaknem 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és hazai forrásból a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 10. 13. 11:23
null
Tiszaalpár, 2020. szeptember 27. Az alpári-holt Tisza részlete, mely a Kiskunsági Nemzeti Park legkisebb területegysége. Az 1850-ben megkezdett gigászi Tisza szabályozás idején két nagy kanyarulat levágásával hozták létre a Lakiteleki (Szikrai)- Holt-Tiszát és az Alpári-holtágat. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Galó Anita elmondta: a konzorciumvezető megyei önkormányzat konzorciumi partnere a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség. A hamarosan kezdődő kivitelezés a tervek szerint jövő év végére készül el, a látogatók számára várhatóan 2024 elején nyílik meg a létesítmény – tette hozzá.

A beruházás során négy évszakos turisztikai attrakció létesül a tiszafüredi Holt-Tiszánál, közvetlenül a vízparton, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum közelében. A létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítanak ki. Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is lesznek az épületben – sorolta.

Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni – jegyezte meg.

Borítókép: Az alpári-holt Tisza részlete, mely a Kiskunsági Nemzeti Park legkisebb területegysége. Az 1850-ben megkezdett gigászi Tisza szabályozás idején két nagy kanyarulat levágásával hozták létre a Lakiteleki (Szikrai)- Holt-Tiszát és az Alpári-holtágat. (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.