Mivel tud többet egy jó túranadrág a többinél?

Könnyű, gyorsan szárad, halk, kényelmes, és igény szerint vízálló változatban is beszerezhetjük – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 10. 04. 13:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A farmernadrág sokak kedvence. Jól néz ki, tartós, nem igényel különösebb törődést. Túrázáshoz azonban egyáltalán nem ajánlott. Nehéz, meleg, és ha megszívja magát vízzel, használhatatlan, akár balesetveszélyes is lehet. Ha az erdőt járjuk – különösen ősszel, amikor a nyári rövidnadrágok már nem jöhetnek szóba – érdemesebb beszereznünk egy túranadrágot. Az alábbiakban kiderül, hogy miben más, mivel tud többet egy túranadrág. 

Könnyű 

Mivel az anyaga bizonyos százalékban nejlonból készül, a túranadrág nagyon könnyű, kevesebbet nyom egy gyapjúból készült rövidnadrágnál is.

 

A súly különösen hosszabb túráknál számít rengeteget, ráadásul a kényelmet is fokozhatja.

 

Gyorsan szárad

Szintén nejlontartalma miatt a túranadrág pár perc alatt teljesen megszárad, miután víz érte. Vízlepergető anyaga miatt a vízcseppeket nem szívja be, éppen ezért egy túranadrág kifejezetten nedves, akár viharos időben is nagyon jó szolgálatot tesz.

Halk

A minőségi anyagból készült túranadrág nem ad ki magából idegesítő súrlódó hangot járás közben.

Kényelmes 

Mivel a túranadrág könnyű, az embernek szinte fel sem tűnik a viselete. Az anyaga miatt ráadásul nem tapad rá a lábra, így zavaróvá sem válik. A rugalmasság szintén adva van, bármilyen terepviszonyok között kell túráznunk, megállja a helyét, sziklát is mászhatunk benne. Dereka gumis is lehet, ami még jobban segíti az illeszkedést.

Átalakítható 

Erre nem mindegyik túranadrág alkalmas, de némelyiket cipzárral rövidnadrággá alakíthatjuk. Ez különösen melegebb időben jöhet jól, amikor a nadrág hossza már inkább hátránynak számít, mint előnynek.

Vízálló 

Ez a tulajdonság nem minden túranadrágra jellemző, de akadnak olyanok, amelyeket ennek megfelelően gyártanak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.