időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Valóságos csodát örökített meg a magyar hobbifotós

Forrás: Feol.hu
2022.11.23. 14:52 2022.11.23. 18:33
Valóságos csodát örökített meg a magyar hobbifotós

A fehérvári hobbifotós, Zalatnai Mátyás „bakancslistáján” évek óta szerepelt, hogy megörökíthessen egy színpompás kis jégmadarat. Egy éven át „vadászott” a gyönyörű madárra, végül a szerencse segített a fotózásban – írja a Feol.hu.

Évek óta szerettem volna lencsevégre kapni a jégmadarat, ezt a kis repülő ékszert. Mindig irigykedtem a különféle fotós csoportokba feltöltött jégmadaras fotók láttán, és érdeklődtem a kommentszekcióban, hogy kinek hol sikerült lefotóznia a madarat. De mindig olyan helyszínt jelöltek meg, ami tőlem egyre távolabb esett. Reménykedtem a Tisza-tóban is, amikor ott töltöttem egy hosszabb hétvégét, de az sem hozott eredményt. Tudniillik nem lehet a madarakkal időpontot egyeztetni – mesélte a Feol.hu-nak Zalatnai Mátyás az előzményeket.

A fotósnak akkor csillant fel a remény, amikor nemrég Székesfehérváron kiment a Palotavárosi tavakhoz, mert egy csoport bejegyzésében látta, hogy itt már volt, akinek sikerült jégmadarat fotóznia.

Ez a kis madár korábban egyébként messze elkerülte a lakott területeket, de úgy tűnik, a Palotavárosi tavakhoz mostanság mégiscsak beköltözött néhány példánya.

Így hát egy szép napsütötte délutánra kölcsönkérte egy kedves barátjától, Pétertől a nagy zoom objektívjét, és elindult a „vadászatra”.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: A szóban forgó jégmadár (Fotó: Zalatnai Mátyás/Feol.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.