Valóságos csodát örökített meg a magyar hobbifotós

A fehérvári hobbifotós, Zalatnai Mátyás „bakancslistáján” évek óta szerepelt, hogy megörökíthessen egy színpompás kis jégmadarat. Egy éven át „vadászott” a gyönyörű madárra, végül a szerencse segített a fotózásban – írja a Feol.hu.

Forrás: Feol.hu2022. 11. 23. 14:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta szerettem volna lencsevégre kapni a jégmadarat, ezt a kis repülő ékszert. Mindig irigykedtem a különféle fotós csoportokba feltöltött jégmadaras fotók láttán, és érdeklődtem a kommentszekcióban, hogy kinek hol sikerült lefotóznia a madarat. De mindig olyan helyszínt jelöltek meg, ami tőlem egyre távolabb esett. Reménykedtem a Tisza-tóban is, amikor ott töltöttem egy hosszabb hétvégét, de az sem hozott eredményt. Tudniillik nem lehet a madarakkal időpontot egyeztetni – mesélte a Feol.hu-nak Zalatnai Mátyás az előzményeket.

A fotósnak akkor csillant fel a remény, amikor nemrég Székesfehérváron kiment a Palotavárosi tavakhoz, mert egy csoport bejegyzésében látta, hogy itt már volt, akinek sikerült jégmadarat fotóznia.

Ez a kis madár korábban egyébként messze elkerülte a lakott területeket, de úgy tűnik, a Palotavárosi tavakhoz mostanság mégiscsak beköltözött néhány példánya.

Így hát egy szép napsütötte délutánra kölcsönkérte egy kedves barátjától, Pétertől a nagy zoom objektívjét, és elindult a „vadászatra”.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: A szóban forgó jégmadár (Fotó: Zalatnai Mátyás/Feol.hu)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.