Igazi ritkaságnak számító, zöld bundájú kutya született

Pisztáciát leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk.

Forrás: MTI2020. 10. 22. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi ritkaságnak számító, zöld bundájú kutya született Szardínia szigetén.

A rögvest Pisztáciára keresztelt kölyök október 9-án látta meg a napvilágot négy testvérével együtt egy olasz gazda, Cristian Mallocci birtokán. Pisztáciát leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk, a keverék Spelacchia.

Kutyáknál rendkívül ritka, hogy zöld színű bundával születnek. A szakemberek szerint az „elszíneződés” akkor következhet be, amikor a világos bundájú kölykök még az anyaméhben érintkezésbe kerülnek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ez ugyanaz a pigment, amely a zöld színt okozza a zúzódások esetében.

Pisztácia különleges színe azonban nem tart majd örökké. Az élénk zöld árnyalat, amellyel világra jött, napról napra fakul és ez így megy majd tovább, ahogy öregszik.

A kiskutya testvérei mind új otthonokba fognak kerülni, Pisztácia azonban Mallocci birtokán marad, ahol ki fogja tanulni a birkavigyázás csínját-bínját.

Mallocci szerint a koronavírus-járvány idején a zöld szín a remény és a szerencse szimbóluma, így könnyen lehet, hogy Pisztácia küldetése, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára – fogalmazott.

Egyre nagyobb teret hódít a szórakoztatva tanítás az oktatásban

A digitális generációk tanulási stratégiái és ezzel párhuzamosan az eredményes oktatásuk új módszereket és a hagyományostól eltérő eszközöket igényel. Kutatási eredmények már feltárták, hogy a digitalizáció hatására a gyerekek idegrendszerének működése átalakul. Másképp gondolkodnak, másképp keresik és szintetizálják az információkat, aminek következtében más agyi területeik fejlődnek erősebben, mint szüleik esetében. Az eddigi vizsgálati eredmények szerint ez nem feltétlenül gond, ugyanakkor a digitális generációk hatékony oktatása új feladatok elé állítja a pedagógusokat és a társadalmat. A kihívásra adott válaszként hazánkban és a nemzetközi gyakorlatban egyre nagyobb teret hódít a „szórakoztatva tanulás”, azaz az edutainment módszere.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.