Állítsátok meg Cseh Katalint!

Ő már nem túloz, nem szélsőséges, hanem – egyszerűen szólva, hogy ne legyen félreérthető – oltári nagy baromságokat beszél.

2020. 03. 02. 15:22
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ideig megpróbálja elviselni az ember azokat az ellenzéki politikusokat, akik elkeseredésükben túlzó, alaptalan, szélsőséges kritikákat mondanak a kormányról, kormányzati politikusokról vagy éppen Orbán Viktorról. Ilyenkor bölcsen arra gondolhatunk, hogy szegény pária oly mértékben frusztrált a hatalomtól való megfosztottság szörnyű érzületétől, hogy kínjában meggondolatlan dolgokat mond – tudjuk be ezt feldúlt lelkiállapotának.

Ám van egy szint, ami már ezalatt van.

Nos, ez a szint Cseh Katalin.

Ő ugyanis már nem túloz, nem szélsőséges, hanem – egyszerűen szólva, hogy ne legyen félreérthető – oltári nagy baromságokat beszél.

És ezzel bekerül egy másik kategóriába: a nevetségesség és a nem lehet komolyan venni kategóriájába.

Cseh Katalin EP-képviselő polgártárs mint a Renew Europe liberális frakció tagja, az Európai Néppártnál könyörgött azért, hogy zárják ki onnan Orbán Viktort és a Fideszt. Már ez is elképesztő – mi köze van a néppárt dolgaihoz? –, ám az sokkal inkább, amit mondott. Miután elzsolozsmázta a szokásos ballib mantrákat az autoriter kormányról, a hatalmas elnyomásról, a szólásszabadság hiányáról, ami Magyarországon van immáron tíz éve (előtte, Gyurcsány alatt bizonyára a legmagasabb jólét, szabadság és demokrácia volt, lásd gazdasági válság, választási csalás és rendőrattak 2006-ban), Orbán Viktorra tett személyeskedő megjegyzéseket.

És itt van a nagy baj. A következőket volt képes közölni: szélhámosnak, és – nota bene! – a legjelentéktelenebb európai politikusnak nevezte a magyar miniszterelnököt, aki nemcsak a néppárt pénzét, de a lelkét is ellopná.

Nos, itt vált viccessé és nevetségessé ez a hölgy. Akit innentől kezdve valóban nem lehet komolyan venni.

Az ugyanis, aki azt képes mondani, hogy Orbán a legjelentéktelenebb európai politikus, tényleg nem tudja vagy nem akarja tudni, hogy mit beszél.

Íme Orbán jelentéktelenségének néhány mozzanata: nemrég beszélt telefonon a még nála is jelentéktelenebb Donald Trumppal és az érdektelen Erdogannal, nemrég fogadta a Cseh Katalin szerint bizonyára súlytalan Angela Merkel Berlinben, korábban a szánalmasan névtelen francia elnök, Emmanuel Macron hívta meg elnöki palotájába Orbán Viktort, aki szegény február elején Rómában, az egyik legfontosabb konzervatív konferencián tartott előadást, de hát ki figyelt oda rá, még ha a legnagyobb érdeklődés is kísérte a vele való beszélgetést.

De Orbán jelentéktelenségének legnagyobb bizonyítéka mégiscsak az, hogy a The Guardian nevű falusi lap február elején azt írta, hogy az európai jobboldal új vezetője nem más, mint Orbán Viktor.

Felesleges folytatnom: Cseh Katalin valójában nem Orbán Viktorról beszélt, hanem önmagáról. Az a „politikus”, aki ilyeneket képes mondani, a legjelentéktelenebbek közül való, mert abból, amit mond, ez következik.

Egyszerűen nem lehet komolyan venni.

De vigyázat! Az európai balliberális „fősodor”, az „elit” számára az olyan karakterek, mint Cseh Katalin, nagyon fontosak a maguk „szerepvállalásával.” Kellenek ezek a hasznos idióták az általuk Kelet-Európának nevezett (számunkra közép-európai) régióból, s főleg a Magyarország nevű diktatúrából, akik jó nagyokat mondanak Orbán Viktor ellen. Sokra fogja még vinni ez a hölgy az unióban, akárki meglássa! Még néhány ilyen kőkemény ostobaság, és vezető pozíciókban találja magát.

Egyet még megjegyzek: a cherchez la femme! (keresd a nőt!) című mondás nem fedi le a világ összes helyzetét. Cseh Katalin esetében a cherchez l’homme! (keresd a férfit!) mondás tartalmat nyerhet, hiszen Daniel T. Berg, azaz a feltételezhetően az Egyesült Államokben nevelkedett Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja és az ALDE Renew Europe frissen megválasztott alelnöke a partnere, aki két év alatt mesés karriert futott be a globalista liberális hálózaton belül, s a befolyása ahhoz képest, hogy két éve még a CEU hallgatója volt, egészen különleges. Bergről részletes, külföldi tevékenységéről is szóló életrajz nem érhető el. Kár.

Cseh tehát kellő támogatottsággal teszi a dolgát és mond oltári… nagyokat.

Mi pedig jókat röhögünk, mert ami nevetséges, azon csak röhögni lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.