George Clooney, Soros és a globális elit hasznos – nem idiótája, hanem – katonája

A nagyon sármos, világhírű színészre nem érvényes az, amit Lenin mondott a bolsevik rendszert lelkesen támogató, naiv nyugati értelmiségiekre.

2020. 11. 30. 13:20
CLOONEY, George
Helsinki, 2019. október 11. George Clooney Oscar-díjas amerikai színész, rendezõ, producer és forgatókönyvíró, emberjogi aktivista pódiumbeszélgetésen vesz részt az évente rendezett Északi Üzleti Fórumon (Nordic Business Forum) Helsinkiben 2019. október 10-én. MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt Fotó: Kimmo Brandt Forrás: MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt

A nagyon sármos, világhírű színészre nem érvényes az, amit Lenin mondott a bolsevik rendszert lelkesen támogató, naiv nyugati értelmiségiekre.

A nagyon sármos, világhírű színészre nem érvényes az, amit Lenin mondott a bolsevik rendszert lelkesen támogató, naiv nyugati értelmiségiekre: ők a mi hasznos idiótáink.

Ugyanis látható Clooney eddig közéleti aktivitásán, hogy amit csinál, azt nagyon is tudatosan, jól átgondoltan teszi. Támogatta a szír menekülteket, természeti katasztrófák áldozatai számára gyűjtött pénzt, lelkes híve a klímavédelemnek, Davosban virít a világ nagyfiúi között, de ami mégis a legállandóbb ténykedése: mindig és feltétel nélkül támogatja a demokrata elnökjelölteket, most éppen a teljesen alkalmatlan Joe Bident, és „természetesen” fellép Donald Trumppal szemben.

Innen már csak egy lépés, hogy megtámadja egy nyilatkozatában Orbán Viktort (Bolsonaro brazil elnökkel együtt), mint aki „jó példája a világban uralkodó dühnek és gyűlöletnek”. Teszi ezt egy új filmjének a promotálása során, jól tudván, hogy az ő nyilatkozataira a világon mindenütt felfigyelnek, hatása tehát számottevő, befolyásoló erejű.

De ezt nem csak ő tudja, hanem az a globális liberális elit is, amelynek hűséges tagjaként, katonájaként működik George Clooney. Nem véletlenül küldik időnként „csatába”, mert ha Clooney a maga sármjával megszólal, ott szem nem marad szárazon.

És igen, Vágó István igazat ír, Clooney tagja annak a Council on Foreign Relationsnak (Külkapcsolatok Tanácsának), amely a globális világhálózat – Barabási Albert-László fogalmát használva – egyik, ha nem a legfontosabb „csomópontja”, azaz központja, ahonnan a hálózat iszonyatos mennyiségű irányban szóródik szét a világban, de persze úgy, hogy annak minden egyes leágazása kapcsolatban áll a többivel is.

De mit kell tudnunk a Külkapcsolatok Tanácsáról?

A Külkapcsolatok Tanácsát 1921-ben alapították (társintézménye a londoni Királyi Külügyi Intézet), az első időszakban a Rothschild Bankház (illetve annak amerikai képviselője, J. P. Morgan) irányította, később azonban a Rockefeller család vette át a tanács ellenőrzését. Ha csak a természetes személyeket vesszük – ma mintegy ötezer tagja van a szervezetnek –, elég annyit mondani, hogy a második világháború utáni szinte mindegyik amerikai elnök, a legtöbb amerikai külügyminiszter és védelmi miniszter is a tagja volt – demokraták és republikánusok egyaránt. Jelenleg vezető politikusok, kormányzati emberek, a média, az oktatás, a tudomány kiemelkedő személyiségei, a civil szféra irányítói stb. tagjai a testületnek. De káprázatos azoknak a multicégeknek is a listája – ebből mintegy 120 van –, amelyek részt vesznek a CFR tevékenységében. Csak a példa kedvéért, az alapító cégek közé tartozik többek között a Chevron, az Exxon Mobil, a Goldman Sachs bankház, a Google, a JP Morgan, a Moody’s, a Morgan Stanley, a Nasdaq, a Pepsi, a Viasat. De sorolhatnám tovább: Generali, BP, Credit Suisse, Deutsche Bank, a Paypal, a migránsbizniszbe jócskán beleálló Mastercard, Shell, Toyota, Warburg, Boeing, Coca-Cola, Nike, Halliburton, Fitch Rating, IBM, Walmart, Total, Mitsubishi, és hát természetesen a Soros Found Manegement LLC.

Tehát: a világ legnagyobb bankjai, brókerházai, befektetőcégei, multinacionális nagyvállalatai, biztosítótársaságai, médiabirodalmai egyaránt jelen vannak ebben a különös, gigászi befolyással rendelkező, nem is intézményben, hanem – mert ez a pontos – globális hatalmi hálózatban. Lapjuk a Foreign Affairs (Külügyek), mely 1922 óta jelenik meg, és ma is az egyik, ha nem a legbefolyásosabb külügyi folyóirat a világon.

A CFR-hez korábban és ma is kötődő személyek számtalan alkalommal kifejezték elköteleződésüket egy új világrend kialakítása, a globális szabadkereskedelem, a nemzetállamok háttérbe szorítása, a multikulturalizmus és a migráció hasznossága, az Európai Unió szuperföderális állammá való átalakítása, a világkormányzás megteremtése mellett.

Nos, ennek a dicsőséges társaságnak és hálózatnak jeles tagja George Clooney, akinek egyik fő istápolója maga Soros György, a mi jó „Gyuri bácsink”.

Clooney tehát elmondta, amit a szájába adtak, akik pontosan tudták – s ebben sajnos igazuk van –, hogy ha egy ilyen világsztár, mint Clooney mond valami csúnyát Orbán Viktorról, azt azonnal átveszi a fősodratú média, amely szintén ugyanennek a világhálózatnak a szerves része. Tudják a dolgukat: a nyilatkozat, illetve az arra adott magyar kormányzati reakció, majd Clooney erre adott válasza másodperceken belül szétspriccel a hálózaton keresztül, s a nagyon haladó nyugati olvasóközönség csak néz maga elé, bólogat, és azt mondja: no lám, nemcsak Brüsszel és a politikusok bírálják Orbánt és Magyarországot, hanem maga George Clooney is, aki igazán nem politikus, csak egy szavahihető, komoly, szerethető fickó, a nők bálványa, tehát biztos igaz minden, amit eddig hallottak a fősodratú médiában Orbánról és Magyarországról.

Ne bagatellizáljuk tehát a Clooney-jelenséget: a színész nem idióta, viszont nagyon hasznos tagja és katonája a globalistáknak, mert a megszólalása nagy hatású.

Fel kell ismernünk: gigászi ellenfelekkel állunk szemben. Épp ezért gigászi kihívás előtt állunk.

Hogy is énekelte Cseh Tamás A telihold dalában?

„Nem érted, hogy mit látsz, nem érted, mit nézel, itt hálókat szőnek nagy szándékú kézzel.”

Már értjük és látjuk is, amit érzünk.

De nem vagyunk boldogok tőle.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.