Így tennék vonzóbbá a turisták számára

Jelenleg az államigazgatási egyeztetésnél tart a turizmustörvény előkészítése, a szöveg tartalmazza a szolgáltatók minősítésére vonatkozó szabályokat is.

WA
2012. 02. 09. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minősítés jelenleg az éttermekre és a szállodákra határoz meg kritériumokat, de ezt ki kell szélesíteni az iparág egyéb területeire, így például a taxitársaságokra és az utazási irodákra is – erről Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója beszélt.

A minisztérium főosztályvezetője ismertette azt is, hogy az Európa Tanács munkacsoportot hozott létre az unión belüli egységes minősítés kidolgozására, hogy ezzel is vonzóbb legyen a közös térség az idegenforgalom számára. A két év múlva bevezetendő egységes minősítést csak azok nyerhetik majd el, akiknek van saját nemzeti minősítési rendszerük – tette hozzá Nemes Andrea.

A magyar minősítési rendszer 2006 óta él, eddig – a mintegy 800-ból – 121 szálloda, továbbá 26 étterem nyerte el a díjat – erről Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója beszélt. Az iroda a Magyar Turizmus Zrt. keretében működik. Az évente meghirdetendő minősítés menete az, hogy a jelentkezők részletes kérdőívet töltenek ki, az iroda pedig inkognitóban ellenőrzi a jelölteket. A végső döntést szakértők, szakmai szervezetek, valamint a Magyar Turizmus Zrt. bevonásával hozza meg az iroda. A minőséget szimbolizáló Q-jel használata három évre szól, de közben legalább egyszer utóellenőrzést tart az iroda, és meg is vonhatja a logó használatát.

Idén 2 étteremnek és 17 szállodának hosszabbította meg a zsűri az egyszer már elnyert Q-jelet. További 6 szálloda és egy étterem pedig először kapta meg az elismerést. A minősített szállodák 60 százaléka tartozik valamely láncba, a többi önálló.

A minősítéseket az Utazás kiállításon vehetik át a díjazottak. Az éttermek közül az egyetlen első alkalommal minősített a hegyeshalmi Paprika csárda, míg a balatonfenyvesi Hubertus-Hof étterem és a domonyvölgyi Lázár Lovaspark már másodszor nyerte el a Q-jelet. A szállodák közül első alkalommal került fel a listára a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Szálloda, míg a hosszabbítók között szerepel a budapesti Hilton és a Hotel Helia, továbbá a siófoki Hotel Azúr és a hévízi Hotel Carbona is.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.