Súgnak a Tescónak?

Újabb eset utal arra, hogy a Tescónál előre tudják, mikor indít ellenőrzéseket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság – írja a Magyar Nemzet.

PR
2012. 02. 08. 4:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hanyagul megfogalmazott kör e-mailben arról tájékoztatták a Tesco vezetőit, hogy február 8-án ellenőrzést végez a fogyasztóvédelmi hatóság. Mindez megegyezik azzal a tavaly áprilisi esettel, amikor a multinacionális vállalat budaörsi központjából ugyancsak arról tájékoztatták a hipermarketek vezetőit, milyen vizsgálatokra kerül sor. Ekkor az NFH-nál azzal magyarázták az esetet, hogy honlapjukon minden évben közzéteszik ellenőrzési és vizsgálati programjukat, ami általános jellegű és mindenki számára hozzáférhető.

A mostani esetben a Tesco kör e-mailjének keltezési dátuma február 6., hétfő, míg az NFH honlapjára 7-én, kedden reggel nyolc órakor került fel a szerdán esedékes ellenőrzésről szóló tájékoztató. Mindebből következik, hogy a multinacionális vállalatnál legalább egy nappal korábban tudtak a vizsgálatról.

Arról, hogy a tapasztalatok szerint az NFH-tól kiszivárognak bizonyos információk, Kardeván Endre, a vidékfejlesztési tárca élelmiszerlánc-felügyeleti államtitkára a lapnak korábban kijelentette: „Ígérem, hogy amíg én itt vagyok, s ilyen eset a tudomásomra jut, akkor a felelős nem sokáig fog itt dolgozni.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.