Egyre jobban szeretik a ropogós sóspálcikát

A tradicionális ropiból, a 42 éve készülő Nógrádi ropogósból 950 tonnányit állítottak elő tavaly a Salgó Center Coop Zrt. salgótarjáni, karancslapujtői és karancsberényi üzemeiben, ez a mennyiség öt éve még 750 tonna volt – mondta Turiné Bácskai Julianna, a cég üzemvezetője.

WA
2013. 01. 18. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salgótarján és Vidéke Áfész jogutódjaként működő Salgó Center Coop Zrt. fő profilja az élelmiszer-kiskereskedelem és a gyártás – tájékoztatott az üzemvezető. A két üzletágban összesen 270 embert foglalkoztatnak, és szerény nyereséggel zárják a múlt évet, közel 3 milliárd forintos árbevétel mellett. Salgótarjánban és környékén 35 élelmiszerboltot üzemeltetnek, de a működési körzeten kívül Egerben, Szirákon, Ecsegen, Pásztón és Taron vannak kiskereskedelmi egységeik.

Salgótarjánban, Karancslapujtőn működnek a társaság ropiüzemei, valamint Karancsberényben ropi- és perecüzem. A Nógrádi ropogós piaca majdnem az ország egész területét lefedi, szállítanak a saját márkájú ropogósból multinacionális cégeknek, nagykereskedelmi hálózatoknak is – mondta Turiné Bácskai Julianna, hozzátéve: tavaly 950 tonna volt az éves termelés a különböző kiszerelésű – 45 és 350 gramm töltősúly közötti – termékekből.

A ropogóst 1971 óta gyártják Nógrád megyében, a hagyományos mellett sütnek szezámmagosat, egyszázalékos sótartalmú alattit gyerekeknek és teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült pálcikát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.