időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Feljelentették Simorékat

LM
2013.02.16. 15:29

Hivatali visszaélés bűntette és gazdasági titok megsértése miatt feljelentést tett szombaton a Jobbik az MNB 2008 és 2010 közötti gyakorlata miatt.

Emlékeztetett rá: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MNB működését vizsgáló jelentésében azt állapította meg, hogy a nemzetközi szervezetektől a magyar állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban a jegybank a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, a hitelintézeti törvény előírásait megsértve, az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a 7 legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF-nek) 2008 és 2010 között.

A jobbikos politikus szerint az MNB ezzel a magatartásával súlyosan veszélyeztette Magyarország pénzügyi függetlenségét, ezért is döntöttek a feljelentés mellett.

Puskás Imre, az Országgyűlés költségvetési bizottságának alelnöke elmondta a Lánchíd Rádióban: elengedhetetlen, hogy a jegybank vezetője beszámoljon az adatközlés körülményeiről.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.