időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Nehéz helyzetben lévőknek segítettek munkához jutni

BL
2013.02.26. 20:20

Lezárult az ötéves, tizenöt milliárd forint keretösszeggel indult rehabilitációs foglalkoztatási program.

Az Európai Szociális Alap 85 százalékos támogatásával zajlott programba az eredetileg tervezett 12 589 fővel szemben összesen 14 841 embert vontak be – ismertette az eredményeket Bócsa Orsolya projektmenedzser kedden Szekszárdon, a Tolna megyei projekt záró konferenciáján. Elmondta, a 15 milliárd forintos forrásból eddig 12 milliárd forintot használtak fel, a programra fordított összeg aránya azonban bizonyosan eléri a 80 százalékot.

A programba a rehabilitációs járulékban részesülőket és olyan, egészségkárosodást szenvedett embereket vontak be, akik rehabilitáció nélkül nem voltak képesek munkát vállalni. A legtöbben, közel 12 ezren különböző bértámogatásban részesültek, de több mint 6500 személy képzéshez is kapott támogatást. A projekt keretében a legnépszerűbb képzések az informatikai és nyelvi tanfolyamok voltak, de volt, akit például vadászpuskaművesnek képeztek ki – jegyezte meg.

A Tolna megyében 240 millió forintból bonyolították le a programot, amelybe 448 embert vontak be.
Szűcsné Füredi Szilvia, a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának megbízott igazgatója arról számolt be, hogy a programot 394-en fejezték be sikerrel, és a megyében – az országos arányt meghaladóan – 148 ember jelenleg is támogatás nélkül dolgozik.

Tolnában több mint kétszáz munkáltató kapott támogatást a program forrásaiból; a munkaügyi szervezet vezetője elmondta: a projektnek az is célja volt, hogy a munkáltatókat meggyőzzék arról, hogy megváltozott munkaképességűeket is érdemes foglalkoztatni. Olyan munkáltatók is vettek fel megváltozott munkaképességű embereket, akik korábban csak egészséges dolgozókat alkalmaztak – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.