időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Szijjártó: Új utak épülhetnek Ausztria felé

KG
2013.02.11. 17:10

Új utak épülhetnek a jövőben Magyarország és Ausztria között, a határhoz vezető már meglévő utak, valamint a határátkelők közül pedig többet is felújítanak.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Szijjártó Péter elmondta: a 2014-ben kezdődő uniós fejlesztési ciklusban a magyar–osztrák határszakaszon ma meglévő 29 átkelőből többet is fel akarnak újítani, és kiépítenének 30 új, alapvetően kis léptékű útkapcsolatot. Magyarország vállalta, hogy utóbbiak közül már 2014 közepére megépít kettőt a határig, az egyiket Rönöknél, a másikat Nemesmedvesnél, mindkét település Vas megyében található. Emellett ugyaneddig felújítanak két meglévő utat, egyet pedig akadálymentesítenek.

A szomszédos megyében az Audi körülbelül 5,5 millió euróval támogatja a Győr melletti Pér repülőterének mintegy 6,65 millió euróba kerülő fejlesztését. A Világgazdaság pénteki számában azt írta: tíz éve van közvetlen légi járat a cég ingolstadti központja és győri leányvállalata között, ahol rövidesen megkezdődik az új A3-as modell sorozatgyártása. Az ingázó szakemberek száma egyre nőtt, miután az Audi elhatározta, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. telephelyén új járműgyárat épít – írta a lap.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.