Kolbászokat „fejlesztenek” Gyulán

Termékfejlesztés indul a Mintamenza Program keretében a Gyulahús Kft.-nél.

WL
2013. 03. 07. 0:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttműködési szándéknyilatkozatot a Gyulahús Kft. nevében Görgényi Ernő (Fidesz) Gyula polgármestere és Daka Zsolt ügyvezető, a Complete-Food részéről Prohászka Béla ügyvezető írta alá.

A Mintamenza Program Békés megyében indult. A Complete-Food Kft. 2012. november óta az ÁNTSZ Országos Tiszti Főorvosi Hivatala felkérése és felhatalmazása alapján, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és Magyar Nemzeti Hungaricumok és Értékek Szövetsége szakemberei ajánlásával országosan nyújt segítséget az egészséges gyermekétkeztetés megszervezéséhez és működtetéséhez. November óta a programhoz 117 intézmény és nyolcszáz konyha csatlakozott.

Prohászka Béla elmondta: a Complete-Food Kft. a Gyulahússal kötött először szerződést közös termékfejlesztésről, a gyulai cég innovációs készsége garancia arra, hogy néhány hónapon belül elkészüljenek a gyermekétkeztetésre alkalmas, csökkentett só- és zsírtartalmú húsipari termékek. A tervek szerint a nagyüzemi gyártás szeptemberben kezdődik.

A virslik, felvágottak és kolbászok fejlesztése a Complete-Food által delegált népegészségügyi és gasztronómiai szakemberek segítségével a napokban el is kezdődik – jelezte Prohászka Béla. A Gyulahús számára a Mintamenza Program új lehetőségeket teremt a belföldi piacon, erősíti a minőségi gyulai termékek ismertségét a fogyasztók körében – mondta Daka Zsolt ügyvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.