Közel ezer munkahelyet mentettek meg Pápán

Széles körű összefogás eredményeként működik tovább a pápai húsüzem.

BL
2013. 03. 07. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára jó döntésnek nevezte Pápa városa, a Pápai Hús 1913 Kft. és Magyarország számára is, hogy a Pápai Hús Kft. működése stabilizálódhat, miután a vállalat tulajdonosai – köztük a pápai önkormányzat – 1,3 milliárd forintos tőkeemelésről döntöttek szerdán. A döntés eredményeként közel ezer munkahely marad meg, és nő az élelmiszerüzletekben kapható Pápai Hús termékek mennyisége is.

A VM továbbra is arra törekszik, hogy a nagy múltú húsüzem számára megerősítse a belső piacokat, valamint segítse, hogy a külső piacokon is a jelenleginél nagyobb részesedést szerezzen – írta a VM. Példaként a tárca megemlítette, hogy mennyiségi ugrásra számítanak az orosz piacon, és érdeklődés mutatkozik a minőségi magyar sertéshúsok és húskészítmények iránt Kínában és a Távol-Keleten is – teszik hozzá.

A tárca megjegyzi azt is: szeretnék elérni, hogy a magyar sertésállomány 2017-ig a duplájára emelkedjen, amelyhez a sertésprogram biztosít szakmai kereteket. A megvalósításához 2,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre – emlékeztetnek.

A Magyar Nemzet elsőként számolt be arról, hogy körülbelül 5,5 milliárd forintot fordíthatnak majd az érintett önkormányzatok a kaposvári, a pápai és a gyulai húsüzemek feltőkésítésére, elősegítve ezzel a társaságok több ezer dolgozója munkahelyének megtartását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.