150 milliárdból újul meg az autóbuszpark

A következő években évi 400-500 új busz beszerzésére nyílik lehetőség.

HBI
2014. 04. 23. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta: a buszpark megújítása a közösségi, közúti közlekedés könnyítése érdekében is indokolt. A politikus hozzátette: az elmúlt időszakban az autóbusz-rekonstrukciós program végrehajtása során elsősorban a főváros és az agglomeráció autóbuszparkjának a cseréjén volt a hangsúly: 300 új, az utasok kényelmét magas fokon szolgáló kocsi áll üzembe, közülük 150 már közlekedik is.

Völner Pál utalt arra is, hogy a tárca törekvése a magyar közlekedés versenyképességének fokozása, ennek érdekében az Európai Unió előírásainak is megfelelően környezetkímélő, az üzemanyag-felhasználásban takarékos autók váltják fel az elavultakat.

Az új kocsik beszerzésére közbeszerzési pályázatokat írnak ki, ezekben a hazai gyártók is jó eséllyel indulhatnak. Az államtitkár közölte: a következő években megvalósítandó stratégia a vasúti és az autóbusz-közlekedés közötti egészséges egyensúly arányának megteremtését célozza meg. Kiemelt figyelmet fordít a tarifarendszer kiépítésére és a közösségi közlekedés vonzóbbá tételére, például a csatlakozásoknál a vonat-busz menetrend összehangolására, amivel az utasok időt takaríthatnak meg.

Az Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia programja a BUSEXPO kiállítással egészül ki, amelyen a helyközi személyszállításra, turisták utaztatására kifejlesztett legmodernebb autóbuszok mutatkoznak be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.