Már a nyáron követhetővé válnak a befizetések

Az érintettek már a tényleges teljesítéskor szembesülni fognak azzal, hogy milyen befizetésük volt.

MD
2014. 06. 28. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt mondta: augusztus 25-ével elindul az a folyamat, hogy a befizetésekről, illetve a szolgálati időről a nyilvántartásaikat közhitelessé teszik, tehát egyeztetik a biztosítottakkal. Először az 1955 és 1959 között születettekkel kapcsolatos eljárás zajlik le, és aztán fokozatosan kiterjesztik a teljes biztosítotti körre.

Mészáros József szerint így az érintettek nem a nyugdíj igénylésekor fognak szembesülni azzal, hogy milyen befizetésük volt a nyugdíjbiztosítás számára, hanem már a tényleges teljesítéskor.

Mint mondta, a munkáltatók 2012 óta teljesített befizetéseit honlapjukon – az ügyfélkapu rendszerén keresztül – a biztosítottak már most is ellenőrizhetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.