Új vezető a Főgáz élén

Augusztus elsejétől határozatlan időre Laczó Sándort választották meg vezérigazgatónak.

BLM
2014. 08. 01. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosok a zrt. július 18-i közgyűlésén tettek javaslatot az új vezérigazgató személyére, miután a korábbi vezérigazgató, Koncz László máshol folytatja pályafutását.

Laczó Sándor – aki Főgáz Zrt. igazgatóságának elnökhelyettese is – eddig a cégcsoport vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, vegyipari gépészmérnök és jogász végzettségű szakemberként több évtizedes vezetői szakmai tapasztalatot szerzett a gázipar területén. Pályája során többek között a GDF SUEZ Csoport és jogelődjei magyarországi vállalatainak vezérigazgatói pozícióját töltötte be, valamint számos nemzetközi és hazai szakmai, illetve tudományos szervezet tagja – írták.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a német RWE-től az idén áprilisban vásárolta meg a Főgáz Zrt. kisebbségi részvénycsomagját 41 milliárd forintért. Az akkori tájékoztatás szerint a hatósági jóváhagyásokat követően a fővárosi gáztársaság 49,83 százalékos részvény-adásvételi tranzakciója lezárult. Az MVM Zrt. közgyűlésének korábbi döntése értelmében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mint az MVM Zrt. legnagyobb tulajdonosa, a Magyar Állam képviseletében 41 milliárd forint tulajdonosi kölcsönt nyújtott a tranzakció teljes körű finanszírozásához, amelyet az év folyamán tulajdonosi tőkeemelésből refinanszíroznak.

A Főgáz csoport több mint kétmillió embert lát el földgázzal Budapesten és környékén, valamint az ország 10 megyéjében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.