Ötmilliárdos pénzmosást akadályozott meg a NAV

Az adóhatóság és az Egyesült Államok rendőrségével karöltve csapott le.

2015. 05. 28. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közölték: a nemzetközi bűnszervezet tagjai a gyanú szerint dél-amerikai kábítószer-kereskedők és cigarettacsempészek pénzét, csaknem ötmilliárd forint értékű valuta, főleg dollár és euró eredetét akarták eltüntetni. Főként szlovákiai bankokba nagy összegű készpénzt fizettek be, amelyet néhány napos pihentetés után kínai és vietnami vállalkozóknak utaltak tovább.

A NAV bevetési főigazgatósága az Egyesült Államok rendőrségével együttműködve a héten kilenc embert vett őrizetbe, közülük hét magyar, egy horvát és egy egyiptomi állampolgár volt. A Fővárosi Főügyészség azt közölte az M1-gyel, hogy a kilenc gyanúsított előzetes letartóztatásban van, de fellebbeztek a döntés ellen.
Több más gyanúsított szabadlábon védekezik, egy külföldit még keresnek – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.