Hatvanmillió euró magyar–horvát összefogásra

Elsősorban a kis- és középvállalatokat, valamint a régió környezetvédelmét támogatják.

MTI
2015. 09. 08. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági kapcsolatok határokon átívelő együttműködésének erősítésére az Európai Unió Interreg 2014–2020 programja keretében Magyarország és Horvátország számára 60 millió 800 ezer eurót (mintegy 18 milliárd 300 millió forint) támogatást fogadott el, amit az unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja biztosít – közölte az Európai Bizottság. A program teljes összege 73 millió 900 euró (mintegy 22 milliárd 200 millió forint), a fennmaradó részt a két ország biztosítja.A közlemény szerint a program mindenekelőtt a kis- és középvállalatokat, valamint a régió környezetvédelmét támogatja.„Az együttműködés erősítése közvetlen előnyökkel jár majd a magyar és horvát határon élők számára. Célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi közösségeket és segítse a közös megoldásokat. A programnak köszönhetően erősödő együttműködés számos lehetőséget biztosít mind a magyar, mind a horvát polgárok számára, különösen a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés és az életminőség javítása területén” – mondta Corina Cretu, regionális politikáért felelős biztos.Az Európai Unió Interreg programja 2020-ig több mint 100 együttműködési projektet irányoz elő.A 2007–2013 közötti ciklusban is működő program közel 50 millió euró EU-támogatást helyezett ki 169 közös magyar–horvát projekthez, a határ mindkét oldalán támogatva közös fejlesztéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.