Ismét van áramtermelő nukleáris reaktora Japánnak

Megkezdte a kereskedelmi áramtermelést Japánban a Sendai atomerőmű egyik reaktorblokkja.

MTI
2015. 09. 10. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2011-es fukusimai atombalesetet követően Japánban az összes atomerőművet leállították és biztonsági felülvizsgálatnak vetették alá. A felújításokat követően a Sendai erőmű 1-es blokkja kezdte meg elsőként a kereskedelmi áramtermelést. A blokkot augusztus 11-én helyezték üzembe és kapcsolták kísérleti jelleggel az áramelosztó hálózatra.A japán kormány a nukleáris energiát tekinti az ország legfontosabb energiaforrásának, ezért az összes leállított erőmű újraindítását szorgalmazza az erős lakossági ellenállás dacára is. A Kyushu Electric a Sendai erőmű másik blokkját október közepén tervezi hálózatra kapcsolni. Atomerőművei újraindítására készül a többi japán energiaipari konszern is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.