Jól megy itthon a szír cégeknek

A 234 Magyarországon bejegyzett vállalkozás 13 milliárd forint árbevétel mellett 242 millió forint adózott eredményt regisztrált 2014-ben.

MTI
2015. 09. 10. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az 570 ezer hazai vállalkozás közül csak 418 cégnek van érdekeltsége a menekültválságban leginkább érintett tizenegy, többnyire közel-keleti és afrikai országban. A tizenegy ország közül Szíriához kötődik a legtöbb hazai érdekeltség, a szíriai cégek több mint 600 hazai alkalmazottnak adnak munkát.A 418 cég együttesen 44 milliárd forint feletti árbevételt ért el tavaly, és csaknem 2300 hazai alkalmazottnak adnak munkát; ezek a cégek aktívabbak és termelékenyebbek egy átlagos hazai vállalkozásnál – közölte az Opten.Tevékenységi körüket tekintve a teljes gazdasági spektrumot lefedik, a többi külföldi céghez hasonlóan felülreprezentáltak a kereskedelmi és idegenforgalommal foglalkozó társaságok, de megtalálhatók közöttük feldolgozóipari és IT-cégek is.Az Opten szerint tevékenységüket tekintve nem rendhagyó a cégek összetétele, de vélhetően szigorúan veszik a hazai szabályozást és jogi környezetet, kevesebb közöttük az alvó vagy kényszervállalkozás, működésüket pedig hosszabb távra tervezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.