Közbeszerzés nélkül építhet hazánkban mobilhálózatot a kínai óriáscég

A kiépítés költsége 12,8 milliárd forint.

MTI
2015. 09. 10. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap információi szerint az állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Művek leányvállalata, az MVM Net Zrt. a napokban szerződést köt a 450 megahertzes mobil adatátviteli hálózat kiválasztott szállítójával, amely – piaci információk szerint – a kínai Huawei.

A lappal az állami cég közölte, hogy az LTE-technológiát használó hálózat 12,8 milliárd forintos költséggel épül ki, és a szállító kiválasztására közbeszerzési eljárást nem írtak ki. Az átlátható versenyeztetést biztosító eljárás mellőzésére a vállalat szerint azért nyílt lehetőségük, mert az MVM Netet a közbeszerzési törvény nem kötelezi erre, függetlenül attól, mennyi pénzt költ el a projektre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.