Rekordforgalmat hozott a nyári hőség a hazai fürdőknek

Harmadával nőtt a látogatók száma, ami az elmúlt évhez képest jelentős növekedés.

MTI
2015. 09. 08. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye kiemeli: több fürdőben harmadával nőtt a látogatók száma, ami az elmúlt évhez képest jelentős növekedés. A legnagyobb növekedés azokban a fürdőkben volt, amelyek az elmúlt évben a kedvezőtlen időjárás miatt kis forgalmat bonyolítottak.Mint írták, a hőségriadók a fürdőkbe terelték idén nyáron a lakosságot, a nyári meleget csak a medencék mellett lehetett kibírni. A szezon részletes forgalmi kimutatását és elemzését szeptember végére készítik el.Az előzetes adatok alapján jelezték azt is, hogy a fürdővendégek összetétele változott az előző évekhez képest a határ menti fürdőkben: tovább nőtt a külföldiek aránya, amely a fürdővezetők tájékoztatása alapján 25-50 százalék között alakult. Döntően cseh, lengyel, román, osztrák és szerb vendégek fordultak meg ezekben a fürdőkben.A fürdőszövetség szerint azonban a kedvező számok ellenére a fürdők üzemeltetési problémái továbbra is fennállnak és a nyári szezonban tovább erősödtek, a fő gondot a szakképzett munkaerő hiánya jelenti. Elsősorban a takarítói, pénztárosi, uszodamesteri és további segédmunkák elvégzésére nehéz munkatársat találni, továbbá a gyógyfürdők gyógyászati ellátásához reumatológus szakorvosokból is hiány kezd kialakulni az ágazaton belül. A fürdők üzemeltetését szabályozó rendelet aktualizálása is sürgetővé vált, melyet a szövetség már elkészített, hogy az uszodamester munkakör körüli viták rendezésével megfelelő létszámú és minőségű uszodamestert foglalkoztathassanak a fürdők. Továbbra is kérdéses a gyógyfürdők OEP-finanszírozott gyógyászati kezeléseinek sorsa, mivel évek óta nem történt meg a terület finanszírozásának rendezése – írták.Magyarországon a természetes vizek strandjait nem számítva összesen nagyjából 200 gyógy- és élményfürdő működik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.