Több vállalat is a Malév sorsára juthat

A Lufthansa kereskedelmi alelnöke szerint a nemzeti légitársaságok kora Európában lejárt.

MTI
2015. 09. 13. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heike Birlenbach az MTI-nek arra a kérdésére, hogy szerinte van-e piaci rés új nemzeti légitársaság alapítására, azt mondta, a diszkont- és a hagyományos légitársaságok közötti verseny annyira kiéleződött, hogy minden vállalat a túlélésért küzd, a hozamok pedig folyamatosan csökkennek. Ennek következtében szerinte konszolidáció és ezzel újabb légitársaságok megszűnése várható Európában.

Az alelnök közölte: Európában a csökkenő hozamok mellett az ukrán és orosz helyzet hozza nehéz helyzetbe a társaságokat, a Lufthansa például átlagosan 25 százalékkal csökkentette ukrán kapacitásait. Pozitív hatásként említette viszont a kedvező kerozinárakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.