„Megdöbbentő, hogy külföldiek is vehetnek földet”

Nem csak magyarok vásárolhatnak az elárverezendő termőterületekből.

MNO
2015. 11. 13. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a Nyerges Zsolt elnök által szignált kommünikében írták, a Mezort Zrt. értetlenül fogadta, hogy nem magyar állampolgárságú földművesek is részt vehetnek a hétfőn kezdődő földárveréseken.

Magyarország egyik vezető agrárcégeként nem értik, hogyan lehetséges, hogy külföldiek is vásárolhatnak a magyar termőföldekből, miközben a Mezort-csoporttal kötött szerződésekben a magyar állam kifejezetten megtiltja, hogy az általuk bérelt földekben, illetve az azokat kezelő társaságokban külföldi cégek vagy magánszemélyek bármilyen formában részesedést szerezzenek.

„Míg a mostani árveréseken külföldi magánszemélyek szabadon licitálhatnak majd a meghirdetett magyar földekre, érvényes haszonbérleti szerződéseink szerint a magyar tulajdonú, magyar embereket foglalkoztató Mezort Zrt. haszonbérlő társaságaiban már azt is rendkívüli felmondási körülménynek tekintenék, ha egyetlen részvény, akár csak közvetett módon is, külföldi tulajdonba kerülne”

– írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.