MSZP: A földárverések folytatása csak „a fideszes főembereknek” siker

A párt azt akarja elérni, hogy tegyék semmissé „a spekulánsokat helyzetbe hozó” jogszabályt.

MTI
2016. 01. 15. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy február közepétől folytatódnak a földárverések.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese az MTI-nek pénteken küldött közleményében erre válaszul azt írta: pártja azt akarja elérni, hogy az Alkotmánybíróság tegye semmissé „a spekulánsokat helyzetbe hozó” jogszabályt. Ehhez az utólagos normakontroll lehetőségét vennék igénybe. Emellett várják a Kúria döntését a népszavazási kezdeményezésük ügyében – tette hozzá.

Gőgös Zoltán közleményét azzal zárta: kormányváltás esetén az MSZP az utolsó aláírt szerződésig kivizsgálja „a botrányos földvásárlási programot”, „a csaló gazemberek pedig méltó büntetésre számíthatnak”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.