Sok alkalmazottat készül elbocsátani a Siemens

A vállalat szabályozástechnikai és iparihajtómű-gyártó üzletágában tervez létszámcsökkentést.

MTI
2016. 02. 07. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Handelsblatt hírportáljának szakmai körökből származó értesülésekre hivatkozó vasárnapi beszámolója szerint a Siemens szabályozástechnikai és iparihajtómű-gyártó üzletága a németországi alkalmazottak számának „négy számjegyű” csökkentését, vagy a munkahelyek külföldre helyezését tervezi.

„Az üzletág kapacitáskihasználtsága számos üzemben világszerte rendkívül alacsony” – idézi a Handelsblatt a belső információkkal rendelkező forrást. A Siemens tavaly vezetőt váltott az elsősorban nyersanyagok kitermelésével és feldolgozásával foglalkozó vállalatok számára ipari hajtóműveket gyártó érdekeltsége élén. A Siemens hírügynökségi megkeresésre nem kommentálta a lapértesülést.

A Siemens vezérigazgatója, Joe Kaeser világszerte 13 ezer fős létszámcsökkentéssel járó szerkezetátalakítási programot indított el tavaly. A konszern alkalmazottainak száma tavaly szeptemberben 348 ezer volt, ebből 114 ezer Németországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.