60 ezer embert cserélt le robotokra a kínai cég

A Foxconn elbocsátott 110 ezer dolgozójából 60 ezret, munkájukat mostantól ipari robotok végzik.

MTI
2016. 05. 26. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai társaság szerint a lépés célja a hatékonyságnövelés és a kiadáscsökkentés.

A Fox News beszámolója szerint a példa ragadós. Kínának abban a térségében, ahol a Foxconn Technology Group gyára van, további mintegy hatszáz technológiai cég tervezi a termelésben az embereket részben robotokra cserélni. Ezek a cégek tavaly mintegy 51 millió laptopot és 20 millió okostelefont gyártottak.

A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium a hónap elején azt közölte, hogy az ország vállalatai megháromszorozzák, évi 100 ezerre növelik az ipari robotok gyártását 2020-ra.

Jelenleg mintegy 20 millió ipari robotot alkalmaznak a termelésben világszerte, számuk évi átlagban 30 százalékkal nő, élettartamuk 10-ről 15 évre növekedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.