A Hunyadiak birtokát is bevette Mészáros Lőrinc

A gázszerelő most Tokaj-Hegyalján vásárolt be, a jelek szerint.

MNO
2016. 05. 26. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több helyi forrásra hivatkozva írja a Hvg.hu, hogy Mészáros Lőrinc egy neves borászatra csapott le Tokajban. A lap megkereste Kalocsai Lászlót, a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet birtokigazgatóját, aki annyit mondott, hogy még nem tudja megerősíteni a hírt a birtok eladásáról. Ugyanakkor „előkerült egy olyan, a napokban zárt körben küldött, hivatalos körlevél is, melyben a Dereszlával mint stratégiai partnerrel számolva azt a megjegyzést írták oda a céghez, hogy »tulajdonos: Mészáros Lőrinc«” – számol be a portál.

A cikk ezután számba veszi a Dereszla Pincészet sikerének állomásait, többek között, hogy remek pozíciói vannak Lengyelországban, sőt bekerült a kormányzati repiborok közé is. Ezenfelül a hazai piacon a Dorombor márkával hasít, és most törne be a pezsgőpiacra is. „Ezzel együtt is az a megkérdezett szakemberek egyöntetű véleménye, hogy Mészáros mindenképpen jó vásárt csinált (ha csinált): a Dereszlával egy olyan cégre tehet szert, amely biztos lábakon áll, eladható a terméke, és megfelelő méretű és növekedési potenciálú felvevőpiaca is van” – írják. A szakértők egyébként 2,5-3 milliárdosra teszik a birtok értékét.

A pincészet honlapja egyébként egy aranybánya, kiderül az is, hogy valószínűleg Hunyadi Mátyás is megfordult a pince falai között, valamint hogy a Rákócziak egyik fontos birtoka volt. Ki más is jöhetne ezek után a tulajok között, mint Mészáros Lőrinc.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.