Egy éve szálltak rá az orvhorgászokra

Az Állami Halőri Szolgálat eddig mintegy 4 millió forint halvédelmi bírságot szabott ki.

MTI
2016. 05. 30. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint 2015. május 1-től, működésének megkezdésétől a szolgálat több mint 7000 horgászt és halászt, továbbá közel 120 vendéglátó-ipari egységet ellenőrzött.

A Nébih közölte azt is, hogy a hétvégén orvhalászt és orvhorgászokat is fogott az Állami Halőri Szolgálat. A tájékoztatás szerint Buj külterületén emelőhálós halászt ellenőriztek, aki sem halászatra jogosító okmányokat, sem személyazonosító okmányt nem tudott felmutatni a helyszínen. Az elkövető azonosításához rendőri intézkedést kellett kérni. Az orvhalászt az ibrányi rendőrőrsön előállították bűncselekmény elkövetésének vétsége miatt. A halászeszközt a rendőrök bizonyítékként lefoglalták.

Szombaton a Hortobágy-folyó és az Árkus-csatorna összefolyásánál négy engedély nélküli horgásszal szemben kellett az ÁHSZ-nek intézkednie. Az elkövetőknél 5 kilogramm jogosulatlanul kifogott halat találtak, köztük 9 méreten aluli szürke harcsa és 1 méreten aluli süllő is volt.

A Nébih által működtetett ÁHSZ tízfős csapata a legmodernebb felszerelésekkel végzi az ellenőrzéseket – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.