Higannyal szennyezett kardhalsztéket találtak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kivonja a forgalomból a vietnámi eredetű terméket.

MTI
2016. 05. 28. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykilós kiszerelésű fagyasztott terméket Seaboy márkanéven forgalmazzák, minőségmegőrzési ideje 2017. december 19. – olvasható a közleményben.

A hivatal azt kéri a vásárlóktól, hogy a terméket ne fogyasszák el.

Ismertették: a higany természetes forrásokból és emberi tevékenység következtében jut a környezetbe és az élelmiszerekbe. Ha a szervezetben felhalmozódik, csak lassan ürül ki. Leginkább a vesét és a központi idegrendszert károsíthatja. A hosszabb életű ragadozó tengeri halakban a higany szintje magas lehet, így a rendszeresen halat fogyasztó emberek számára egészségügyi kockázatot jelenthet. A kifogásolt termék egyszeri vagy rövid időszakon keresztüli fogyasztásától egészségártalom nem valószínű – emelték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.