Komoly leépítésbe kezd a Nokia

Egy szakszervezeti vezető szerint 10-15 ezer dolgozót érinthet a rendelkezés.

MTI
2016. 05. 24. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nokia áprilisban 2018-ig szóló, 900 millió euró működési költségcsökkentő programot ismertetett. A mobil távközlési hálózati berendezéseket gyártó finn cég eddig hivatalosan 2400 elbocsátást jelentett be Finnországban és Németországban. Azt azonban még nem tárta fel, hogy globálisan hány dolgozóját küldi el. A Nokia világszerte 104 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A Nokia Oulu városában működő gyárának egyik szakszervezeti vezetője kedden azt mondta, hogy „bár hivatalos adatokat nem közöltek velünk, más szakszervezetektől kapott információk alapján azzal számolunk, hogy a Nokia világszerte 10-15 ezer dolgozóját küldi el”.

A Nokia szóvivője nem kívánt reagálni a számmal kapcsolatban.

A Reuters azt közölte, hogy a Nokia mintegy 30 országban folytat egyeztetést érdekvédelmi szervezetekkel.

A Nokia idén januárban vette át az ellenőrzést a 15,6 milliárd euróért megvásárolt francia-amerikai Alcatel-Lucent felett.

Az Alcatel-Lucent akvizíciója és szervezeti integrálása az idén a várakozások szerint kedvező szinergikus hatással lesz a Nokia működési költségeire, javítja pozícióját a mobil hálózati berendezések világpiacán konkurenseivel, a svéd Ericssonnal és a kínai Huawei vállalattal szemben.

Május elején közölt adat szerint a Nokia 513 millió euró veszteséggel zárta az idei első negyedévet, részben a mobil távközlési berendezések iránti lanyha kereslet, illetve az Alcatel-Lucent felvásárlásának költségei miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.