Megtámadja a végzést a Buda-Cash felszámolója

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása 2015. március 5-én indult.

MTI
2016. 05. 27. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény ismerteti: a Buda-Cash felszámolója 2015. október 21-én keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, hogy a Saxo Banknál lévő vagyont visszaszerezze a Buda-Cash ügyfelei számára. A Fővárosi Törvényszék permegszüntető végzése a magyar bíróság joghatóságának hiányát mondta ki.

A társaság felszámolója vitatja a Fővárosi Törvényszék döntését, így élni kíván fellebbezési jogával. A PSFN a közleményben hangsúlyozza, mindent megtesz a Saxo Banknál lévő vagyon visszaszerzése érdekében.

A Világgazdaság korábban azt írta, mintegy 12 milliárd forintnyi értéket kívánnak így visszaszerezni a Saxótól, amely azzal indokolja a visszatartást, hogy a platformján üzletelő Buda-Cash-ügyfelek a svájci frank tavaly januári elszállása után nem tettek be pluszfedezetet.

Az ügyben a befektetésvédelmi szabályok megsértése és az ügyfelek nem megfelelő tájékoztatása miatt a dán felügyelet már elmarasztalta a Saxót az újság szerint.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása 2015. március 5-én indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.