Orosz segítséggel lesz ismét magyar légitársaság?

Az oroszok mérlegelik a lehetőséget.

MTI
2016. 05. 25. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manturov a RIA Novosztyi jelentése szerint kedden Velencében nyilatkozott erről újságíróknak. Az orosz hírügynökség felidézte: korábban már bejelentették, hogy Oroszország kész megvizsgálni annak lehetőségét, hogy hozzájáruljon egy magyar nemzeti légitársaság alaptőkéjéhez. Oroszország és Magyarország egy közös vagy egy magyar légitársaság létrehozásáról tárgyalt, amelyhez orosz Sukhoi Superjet 100 típusú repülőgépeket szállítanának.

„Magyar kollégáink kormányszinten tanulmányozzák ezt a kérdést. Mi ebben érdekeltek vagyunk, megerősítem az érdekeltségünket. Abból indulunk ki, hogy meg kell találni az optimális üzleti megoldást, amelynél ez a mechanizmus, ez a cég kereskedelmileg hatékony lesz, és nem szorul állami dotációra – ebben nyilvánvalóan nem vagyunk érdekeltek, annak ellenére sem, hogy nagyon szeretnénk saját repülőgépeket gyártani és szállítani a közép-európai piacokra” – nyilatkozott a miniszter.

Manturov lehetőségként említette meg, hogy a cég a gépeket gyártó Szuhoj és egy magyar társaság leányvállalataként üzemeljen, de nem zárta ki azt sem, hogy egy magyar céget hozzanak létre, amelynek gépbeszerzéséhez Oroszország „előnyös pénzügyi feltételeket” biztosítana.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.