Pécs városa céget alapított, hogy megmentsék a Zsolnayt

A 74,5 százalékos részesedéssel rendelkező Bachar Najari „vitatható értékű tőkeemelést hajtott végre”.

MTI
2016. 05. 30. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A céget hivatalos közlés szerint azért alapították, hogy fellépjenek a Zsolnay többségi tulajdonosának trükközése ellen – fogalmaz a lap, felidézve, hogy a 74,5 százalékos részesedéssel rendelkező szír Bachar Najari „vitatható értékű tőkeemelést hajtott végre”, felesége cégének adta át a Zsolnay-védjegy külföldi használati jogát, mindeközben a cég adóssága 900 millió forintra nőtt, dolgozói létszáma pedig 220-ról 150-re csökkent.

A lap szerint a napokban a Magyar Fejlesztési Bank felmondta a Zsolnay tavaly augusztusban lejárt, 413 millió forintos hitelét; ha az adós 15 napon belül nem rendezi tartozását, a pénzintézet kezdeményezi a felszámolást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.